Na het intakegesprek en onderzoek voor diagnose wordt het behandeldoel met u besproken en de behandeling voor uw specifieke situatie vastgesteld. Uit recent onderzoek is gebleken dat oefentherapie de klachten bij artrose vermindert.

Heupklachten

De meest voorkomende problemen worden veroorzaakt door artrose en overbelasting van specifieke spiergroepen. Naast pijnvermindering is de behandeling erop gericht te zorgen voor een goede functie van de spieren, alsmede een goede mobiliteit van de heup. Ik ondersteun u daarbij en geef u concrete aanwijzingen en specifieke oefeningen voor thuis.


Knieklachten

Hiervoor geldt hetzelfde als voor heupklachten. Het is bij de knie van groot belang dat de kracht van de boven-beenspieren optimaal is.

Enkelklachten

De meeste klachten worden veroorzaakt door sportletsels zoals verstuiking en verzwikking. De behandeling bestaat uit gedoseerde rust. Soms is specifieke behandeling in de vorm van tape nodig. Hierna wordt door oefentherapie de belastbaarheid van de enkel opgebouwd tot het volledig functioneren weer is bereikt.

Algemene informatie

Zie site ‘de Fysiotherapeut ‘:

Artrose